Кулінарія

Це страва з курки і овочів можна готувати не тільки в духовці, але і на сковороді. Виходить і смачно, і корисно

Це дуже смачна страва з курки і овочів, яка, можна сказати, готується сама. А «родзинкою» цього рецепту буде заливка, яку я роблю для овочів і курки.

Отже готуємо.

У мене сьогодні куряче філе, але підійдуть будь-які інші частини курки, які ми ріжемо на порційні шматочки.

Баклажани і кабачки також ріжемо на порційні шматочки.

Кольорову капусту розбираємо на суцвіття і ріжемо на шматочки.

Невеликі помідори ріжемо на 4 частини. Зелень дрібно ріжемо.

Тепер зробимо соус-заливку. В чаші змішуємо плавлений сир, вершки, подрібнений часник, сіль, мелений перець і уцхо-сунелі. Замість уцхо-сунелі можна використовувати інші спеції, які вам подобаються.

Запікати це блюдо можна на одному великому деку або в порційній керамічному посуді.

На дно викладаємо шматочки кольорової капусти і посипаємо їх зеленню

Зверху викладаємо шматочки курки.

На курку викладаємо нарізані кабачки і баклажани. Зверху прикрашаємо часточками помідорів

Рівномірно заливаємо нашу страву соусом.

До речі, всю цю «красу» можна готувати і в рукаві або на сковороді під кришкою на маленькому вогні.

Відправляємо курку з овочевим асорті в духовку, розігріту до 200 градусів Цельсія 50-60 хвилин. Я поставила блюдо на середній рівень і включила обидва тена без конвекції. Якщо хочете, щоб овочі стали зовсім м’які, накрийте блюдо фольгою. Мені подобається, щоб овочі вийшли альденте.

Вже майже готову страву посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку з включеною конвекцією ще на 10 хвилин.

І ось таке смачне, ароматне, легке, але ситне блюдо у нас вийшло. І курка, і овочі просочилися смаком сирно-вершковою підливи зі спеціями, віддали аромат один одному і вийшло дійсно смачно.

Хочу сказати, що це блюдо дуже смачне і в холодному вигляді.

впевнена, що вам сподобаються ці рецепти:

Рецепт:

Курка (куряче філе) – 1,0 кг

Помідори (щільні, середні) – 6 шт

Кабачки (невеликі) – 2 шт

Баклажани (невеликі) – 2 шт

Цвітна капуста – 0,5 вилка

Вершки (15-20%) – 350 мл

М’який плавлений сир – 150 г

Часник – 5-6 зубчиків

Кріп, петрушка – 0,5 пучка

Сіль (адигейська) 1 ст ложка без верху

Суміш Перців – за смаком

Уцхо-сунелі (за бажанням) – 1 ч ложка

Твердий сир – 100-150 г

Суфле (зефір) з малини (інший ягоди) за 15 хвилин:

Мій літній варіант рибних котлет:

Сподіваюся, що вам сподобався цей рецепт. Готуйте, а в коментарях пишіть, що у вас вийшло.

Бажаю всім здоров’я, удачі і приємного апетиту! З повагою,